Vraag hulp aan de sociale dienst

gesprek sociale dienstEen ziekenhuisopname kan erg ingrijpend zijn. Ziek zijn kan voor u en uw omgeving problemen en vragen met zich meebrengen. Misschien maakt u zich zorgen over uw ziekte, uw gezin of uw werk.

Als u behoefte heeft aan ondersteuning of een uitlaatklep voor uw vragen en bezorgdheden, dan staan de sociaal werkers van AZ Turnhout voor u klaar. Samen met u en uw familieleden, zoeken zij in een strikt vertrouwelijk kader, naar mogelijke oplossingen, eventueel in overleg met artsen en verpleegkundigen.

Een gesprek met een sociaal werker kunt u aanvragen via de verpleegkundige van uw afdeling of u kunt bellen naar het nummer 014/40 68 30 voor campus Sint-Elisabeth of 014/44 41 20 voor campus Sint-Jozef. Consulteer de lijst voor rechtstreekse contactgegevens van de sociaal werkers.

Wanneer kunt u de sociale dienst inschakelen?

  • Bij vragen van persoonlijke, familiale, sociale, financiële of administratieve aard.
  • Voor bemiddeling, advies of informatie naar aanleiding van uw ontslag uit het ziekenhuis. Vele hulp- of opvangmogelijkheden zijn schaars en dient u vroegtijdig aan te vragen: herstelvakantie, revalidatie, kortverblijf, rustoord, thuisverpleging, poets-of gezinshulp, warme maaltijden,… Vraag zo spoedig mogelijk een afspraak met de sociale dienst.
  • Voor emotionele begeleiding in moeilijke momenten van angst, onzekerheid of verlies van een dierbare.
  • Praktische regelingen zoals het zoeken van een tolk, zorg voor kinderopvang, het verblijf van een ouder in het ziekenhuis,…
  • Verwijzing naar diensten buiten het ziekenhuis
  • Info over thuisverzorging bij ontslag uit het ziekenhuis: thuisverpleging, gezins-en bejaardenhulp, warme maaltijden, enzovoort.
  • Eenzaamheid, angst voor de toekomst, een vertrouwelijk gesprek lucht misschien al op …

Welke sociaal werkers voor welke afdelingen?

De sociaal werkers zijn beschikbaar op campus Sint-Jozef zowel als op campus Sint-Elisabeth. Consulteer de lijst voor rechtstreekse gegevens.

Voor oncologische patiënten bestaat er specifieke psychosociale zorg. Meer hierover op de deelsite van het Centrum voor oncologie.

 

Foto achter vlnr: Lieve Noyen, Annemie Goossens, Eveline Costermans, Sara Coomans, Karin De Wachter, Peter Vernelen

Foto voor vlnr: Hilde Michiels, Kristel Castelyns, Kristine Jespers, Inge Abrams, Anneleen Eykens

Niet op de foto: Dennis Van Der Auwera, Conny Vangeel

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook