Vraag hulp aan de sociale dienst

gesprek sociale dienstEen ziekenhuisopname kan erg ingrijpend zijn. Ziek zijn kan voor u en uw omgeving problemen en vragen met zich meebrengen. Misschien maakt u zich zorgen over uw ziekte, uw gezin of uw werk.

Als u behoefte heeft aan ondersteuning of een uitlaatklep voor uw vragen en bezorgdheden, dan staan de sociaal werkers van AZ Turnhout voor u klaar. Samen met u en uw familieleden, zoeken zij in een strikt vertrouwelijk kader, naar mogelijke oplossingen, eventueel in overleg met artsen en verpleegkundigen.

Een gesprek met een sociaal werker kunt u aanvragen via de verpleegkundige van uw afdeling of u kunt bellen naar het nummer 014/40 68 30 voor campus Sint-Elisabeth of 014/44 41 20 voor campus Sint-Jozef. Consulteer de lijst voor rechtstreekse contactgegevens van de sociaal werkers.

Wanneer kunt u de sociale dienst inschakelen?

  • Bij vragen van persoonlijke, familiale, sociale, financiële of administratieve aard.
  • Voor bemiddeling, advies of informatie naar aanleiding van uw ontslag uit het ziekenhuis. Vele hulp- of opvangmogelijkheden zijn schaars en dient u vroegtijdig aan te vragen: herstelvakantie, revalidatie, kortverblijf, rustoord, thuisverpleging, poets-of gezinshulp, warme maaltijden,… Vraag zo spoedig mogelijk een afspraak met de sociale dienst.
  • Voor emotionele begeleiding in moeilijke momenten van angst, onzekerheid of verlies van een dierbare.
  • Praktische regelingen zoals het zoeken van een tolk, zorg voor kinderopvang, het verblijf van een ouder in het ziekenhuis,…
  • Verwijzing naar diensten buiten het ziekenhuis
  • Info over thuisverzorging bij ontslag uit het ziekenhuis: thuisverpleging, gezins-en bejaardenhulp, warme maaltijden, enzovoort.
  • Eenzaamheid, angst voor de toekomst, een vertrouwelijk gesprek lucht misschien al op …

Welke sociaal werkers voor welke afdelingen?

De sociaal werkers zijn beschikbaar op campus Sint-Jozef zowel als op campus Sint-Elisabeth. Consulteer de lijst voor rechtstreekse gegevens.

Voor oncologische patiënten bestaat er specifieke psychosociale zorg. Meer hierover op de deelsite van het Centrum voor oncologie.

 

Achteraan op de foto van links naar rechts: Anneleen Eyskens, Hilde Michiels, Annemie Goossens, Nathalie Stoops, Karin De Wachter, Eveline Costermans, Lieve Noyen, Lisa Cloetens

Op de bank van links naar rechts: Dennis Van der Auwera, Veerle Pleysier, Sara Coomans

Ontbreken op de foto: Kristine Jespers, Inge Abrams, Nancy Goethals en Peter Vernelen

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook