Een opname in het dagziekenhuis

Meer en meer behandelingen gebeuren in het dagziekenhuis.  U wordt ’s morgens of ‘s middags opgenomen en u gaat in de loop van de dag of 's avonds weer naar huis.

 

Gedetailleerde info en tips over de dagopname leest u in de volgende rubrieken:


De planning van een dagopname verloopt zoals bij een opname.  Uw specialist bespreekt tijdens de consultatie uw opname. De arts bekijkt met u datum en uur van opname en bevraagt uw voorkeur voor kamertype.  U krijgt bovendien informatie over eventuele voorbereidende onderzoeken.

 

automaat dagopnameVoor sommige onderzoeken is een voorinschrijving aangewezen. Uw arts zal dit met u bespreken. Gelieve u na het bezoek aan de arts aan te melden bij de inschrijvingen (druk op de knop ‘daghospitalisatie’ op de ticketautomaat). De baliemedewerkers zullen uw geplande dagopname registreren en u de nodige informatie verstrekken over de opname.

 

Ook in het dagziekenhuis kiest u voor een bepaald kamertype.  Vóór uw opname kunt u uw kamerkeuze al meedelen. 

 

Kom goed op tijd anders loopt u het risico dat men de ingreep of het onderzoek moet uitstellen. Wanneer de geplande ingreep/onderzoek om één of andere reden niet kan doorgaan, gelieve dan zo snel mogelijk uw specialist hiervan te verwittigen. In uw plaats kan iemand anders geholpen worden.

 

Verschillende dagziekenhuizen

AZ Turnhout heeft verschillende dagziekenhuizen verspreid over de 2 campussen:

 

  • Geriatrisch dagziekenhuis op campus Sint-Elisabeth (volg route A58): open op woensdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 16.30 uur
  • Kinderdagziekenhuis op campus Sint-Jozef (volg route E60): open op weekdagen van 7 tot 16.30 uur
  • Algemeen dagziekenhuis op campus Sint-Jozef (volg route E85): open op weekdagen van 6.30u tot 20 uur
  • Oncologisch dagziekenhuis op campus Sint-Elisabeth (volg route A08): ma en di van 8 tot 19 u en woe, don en vrij van 8 tot 17.30u.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook