Parkeren aan campus Sint-Jozef

Campus Sint-Jozef heeft een ruime parking met 698 plaatsen. Voor patiënten en bezoekers zijn deze parkeerplaatsen betalend. Voor personen met een handicap en chauffeurs van Minder Mobielen Centrales geldt een uitzondering: zij parkeren gratis.

 

Het is belangrijk dat u uw voertuig parkeert op de daartoe voorziene plaatsen en de verkeersregels in acht neemt. De politie kan ter plaatse komen en toezicht houden. Sluit bovendien uw voertuig goed af. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstal.

 

Komt u met de fiets, dan kunt u gebruik maken van de fietsenstalling naast de hoofdingang.  

Parkeertarieven

Parkeert u minder dan 15 minuten, dan betaalt u niets. Vanaf 15 minuten gelden de tarieven zoals weergegeven in de tabel. Per dag geldt het maximumtarief van 4,50 euro (voor meer dan 5 uur parkeren).

 

Parkeerduur

Tarief

< 15 min Gratis
15 min - 30 min 0,60 euro
30 min - 1u 1,20 euro
1u - 1u30 1,80 euro
1u30 - 2u 2,40 euro
2u - 3u 3 euro
3u - 4u 3,50 euro
4u - 5u 4 euro
> 5u 4,50 euro (dagtarief)
Maandabonnement 25 euro
10-beurtenkaart 15 euro

 

Moet u vaak in het ziekenhuis zijn, dan kunt u de aankoop van een 10-beurtenkaart of een maandabonnement in overweging nemen. Beide zijn te verkrijgen aan de onthaalbalie in de inkomhal van het ziekenhuis. Activatie en betaling van deze kaarten gebeurt eenmalig bij ingebruikname aan de betaalautomaat. Vanaf het moment van activatie blijft uw 10-beurtenkaart onbeperkt geldig. Uw maandabonnement blijft vanaf activatie één maand geldig.

Hoe werkt betalend parkeren? 

 • Bij de slagboom neemt u uw parkeerticket uit de automaat.
 • U neemt dit ticket mee uit uw auto.
 • Na uw bezoek aan het ziekenhuis, voert u de betaling uit aan de betaalautomaat. Betalen kunt u met contant geld (munten en bankbiljetten), maar ook met uw kredietkaart of VISA.
 • Als u de parking verlaat, steekt u het betaalde ticket in de automaat waardoor de slagboom automatisch opent.

Waar vindt u de betaalautomaat?

Op campus Sint-Jozef bevinden zich twee betaalautomaten:

 • aan de fietsenstalling naast de hoofdingang.
 • in de inkomhal, naast de inschrijvingsloketten.

AZ Turnhout probeert contant geld zoveel mogelijk te weren. Heeft u een bankkaart bij? Dan vragen we om elektronisch te betalen.

Gratis parkeren voor personen met een handicap en chauffeurs Minder Mobielen Centrales

Er is een afzonderlijke parking voor andersvaliden (toegankelijk zonder slagboom) aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Leg op deze parking uw kaart voor personen met een handicap goed zichtbaar in de auto.  Er zijn op campus Sint-Jozef ook parkeerplaatsen voor andersvaliden voorzien op de betaalparking. Als de andersvalidenparkeerplaatsen volzet zijn, kunt u als andersvalide op de gewone parkeerplaatsen staan. Andersvaliden mogen gratis parkeren als ze onderstaande procedure volgen.

 

 • Bij aankomst neemt u of uw begeleider aan de slagboom van de betaalparking een parkeerticket. Laat het parkeerticket niet achter in uw auto, maar neem het in het ziekenhuis mee naar binnen.
 • U of uw begeleider toont aan het onthaal de originele kaart voor personen met een handicap én de identiteitskaart van de houder van de kaart.
 • Eenmaal geregistreerd, kan de kaart voor personen met een handicap bij een volgend bezoek aan het ziekenhuis in de auto blijven liggen. Om uw parkeerticket te laten valideren, geeft u voortaan uw identiteitskaart af aan het onthaal. De onthaalmedewerker controleert of aan de voorwaarden voor gratis parkeren is voldaan. Als het parkeerticket gevalideerd wordt, zult u de parking gratis kunnen verlaten.

Om misbruik te voorkomen, zijn aan het gebruik van de kaart voor personen met een handicap een aantal voorwaarden verbonden:

 1. De kaart is strikt persoonlijk en kan enkel gebruikt worden als de andersvalide het voertuig zelf bestuurt of met het geparkeerd voertuig wordt vervoerd. Dit betekent dat uw familie de kaart voor personen met een handicap gedurende uw verblijf in het ziekenhuis niet kan gebruiken. Dit mag wel op de dag van uw opname alsook bij uw ontslag uit het ziekenhuis.
 2. De andersvalide moet aanwezig zijn bij afgifte van het parkeerticket aan het onthaal en moet zijn/haar eigen identiteitskaart kunnen voorleggen.
 3. De kaart voor personen met een handicap moet u (per kaart) éénmalig laten registreren aan het onthaal van één van beide campussen.
 4. De kaart voor personen met een handicap moet geldig zijn.

 

Indien aan deze voorwaarden niet is voldaan, wordt het parkeerticket niet gevalideerd en zult u voor de parking moeten betalen.

 

Ook chauffeurs van Minder Mobielen Centrales hebben recht op gratis parkeren. Op vertoon van uw identificatiebewijs aan de onthaalbalie in de inkomhal, zullen de onthaalmedewerkers uw parkeerticket valideren. Met dit gevalideerde ticket kunt u de parking verlaten zonder te betalen.

In- en uitstapzone  

Patiënten die slecht te been zijn, kunnen afgezet en weer opgehaald worden aan de in- en uitstapzone vlakbij de hoofdingang. Dit is uiteraard geen parkeerzone. Zodra u de patiënt hebt afgezet, moet u een parkeerplaats zoeken op de parking. Voor het ophalen van de patiënt, mag u de auto pas voorrijden als de patiënt in de inkomhal is.

 

Er mag nergens rondom het gebouw geparkeerd worden. Daar waar parkeerverbodsborden staan komt de politie regelmatig langs en kan boetes uitschrijven.

Problemen of meldingen?

De parking op campus Sint-Jozef is 24/24u toegankelijk. Ondervindt u problemen of wenst u iets te melden, dan kunt u terecht bij de medewerkers aan de onthaalbalie in de inkomhal. Bij afwezigheid van deze medewerkers, kunt u terecht op het nummer 03 205 56 19 (24/24u).

 

Download hier de brochure 'Parkeren bij AZ Turnhout' .

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook