Jaarverslag 2017

AZ Turnhout is een vooruitstrevend regionaal ziekenhuis dat een ‘Gast-Huis’ wil zijn in de letterlijke betekenis van het woord. Gespecialiseerde zorg bieden dichtbij huis was net als de voorbije jaren onze missie in 2017. Mensgericht en met aandacht voor de beleving van de patiënt en zijn of haar naasten. Hieronder vindt u onze belangrijkste realisaties en opvallende gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

AZ Turnhout behaalde het NIAZ kwaliteitslabel

In januari liepen zes auditoren een week mee met onze medewerkers en artsen. In maart mochten we het NIAZ kwaliteitslabel in ontvangst nemen. Gedelegeerd bestuurder Jo Leysen vertelt over ons traject naar veilige en kwalitatieve zorg.

 

Opnamestop op campus Sint-Elisabeth om norovirus in te dijken

In januari was AZ Turnhout een hoofditem in het nieuws door een uitbraak van het norovirus. Zelfs de Franse en Spaanse media berichtten over het feit dat het ziekenhuis overging tot een opnamestop op campus Sint-Elisabeth. Doel: het norovirus indijken. Klinisch biologe en ziekenhuishygiënist Dana Van Kerkhoven licht toe hoe het ziekenhuis omging met het virus.

 

Team neurologie verkozen tot derde beste zorgverlenend team in Vlaanderen

Verpleegkundigen Sharona en Eline vertellen hoe hun team neurologie werd verkozen tot derde beste zorgverlenend team in Vlaanderen. 

 

AZ Turnhout investeert in nieuwe wasstraten

In het najaar van 2017 openden we een nieuwe wasstraat voor het reinigen, desinfecteren en drogen van flexibele endoscopen op campus Sint Elisabeth. Zorgmanager Jurgen Proost vertelt over deze investering. 

 

 

Eenheidscampus: opstellen en indienen van het technisch-financieel plan

Met de uitwerking van het technisch-financieel plan zetten we een stapje verder in de realisatie van de eenheidscampus. Het plan werd ontvankelijk verklaard door de overheid. Facilitair directeur Griet Braekmans geeft een kijkje in de plannen.

 

Overig nieuws

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook